Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?

07 jan. 2021


Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er zijn namelijk heel veel zaken om op te letten en een besluit over te nemen. Dat is de reden dat het afsluiten van een verzuimverzekering meestal gepaard gaat met een goed advies. Om je goed voor te bereiden op dit adviesgesprek en om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat jij wilt verzekeren.

Welke risico’s wil en kun je lopen?
Zieke medewerkers hebben gevolgen voor jouw onderneming. Je kunt dit risico deels of helemaal dekken, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s je kunt lopen.
Kijk bijvoorbeeld wat je inkomsten zijn en wat de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering is. Misschien heb je een (grote) financiële buffer, is er wel of geen vervanging nodig en wat kan je daar aan kwijt zijn?

Hoe wil je verzekerd zijn?
Er zijn vele variaties mogelijkheden. Door de vele mogelijkheden per voorwaarde kan deze verzekering namelijk naar keuze worden samengesteld.

Welke verzekeraar past bij jou?
Als je hebt bepaald hoe en waarvoor je je wilt verzekeren, is het vervolgens belangrijk om te kijken waar je je verzekering laat afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan jouw eisen en wensen? Heeft de verzekeraar zijn zaken op orde? Levert hij de polis snel en foutloos? Hoe handelt hij als er schade is? Keert hij makkelijk uit? Of juist niet? En natuurlijk: is de prijs goed?

Welk onderhoud wil je voor je verzekering?
Het is verstandig om periodiek te laten controleren of jouw verzuimverzekering nog aansluit bij de huidige situatie. Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop je je verzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of je verzekering en de keuzes die je eerder hebt gemaakt nog bij je huidige situatie passen en bespreek met je adviseur hoe deze beter zouden kunnen aansluiten.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl. Wij zijn je graag van dienst!

 

Bron: Finfin van Adfiz