Ondernemer, wil jij je medewerkers de arbeidsvoorwaarde pensioen gaan bieden?

22 jul. 2024

Een flink aantal werknemers in ons land bouwt geen pensioen op via de werkgever. Vaak werken zij bij start-ups en kleine bedrijven zonder cao. Ben jij zo’n werkgever en vind je het tijd worden voor de arbeidsvoorwaarde pensioen? Dan is het vinden van een pensioenadviseur de eerste stap. MKB-Nederland en VNO-NCW bieden ondernemers tijdelijk een tegemoetkoming in de advieskosten aan.

Het aantal werknemers dat geen pensioenregeling via de werkgever heeft (ongeveer 760.000 werknemers) wordt de ‘witte vlek’ genoemd. In het kader van de nieuwe pensioenwet die in juli 2023 is ingegaan werd afgesproken die witte vlek in vijf jaar tijd te halveren

Inkomensvoorziening
Werkgevers zijn niet wettelijk verplicht een pensioenregeling aan te bieden, maar het is wel belangrijk om dat te doen, vinden ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. Een goede pensioenregeling is een essentiële arbeidsvoorwaarde, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. Bovendien is pensioen veel meer dan een uitkering na pensioendatum, het is ook een inkomensvoorziening voor de nabestaanden in geval van overlijden en een inkomensvoorziening in geval van arbeidsongeschiktheid.

Pensioenadviseur
Het vinden van een pensioenadviseur is de eerste stap die je als ondernemer moet zetten. Samen verken je de mogelijkheden, het beschikbare budget, het ambitieniveau van de regeling, de gewenste aanbieder, enzovoort. Zo’n adviestraject kost geld. Om ondernemers tegemoet te komen is er een tegemoetkoming ter waarde van €2.000 beschikbaar waarmee zij deskundig advies kunnen inkopen. Let op: de honderd beschikbare vouchers waren snel vergeven, wie zich nu aanmeldt komt op de wachtlijst.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl. Wij zijn je graag van dienst!

Bron: Finfin van Adfiz