Vuurwerkschade opgelopen?

07 dec. 2020

 

Toch schade door vuurwerk opgelopen?Lees wat te doen

Ook al doe je van alles om vuurwerkschade te voorkomen, toch kun je onverhoopt te maken krijgen met schade door vuurwerk.

  • Wat te doen bij vuurwerkschade?
    Als de vuurwerkschade met opzet is aangericht doe dan altijd aangifte bij de politie. Neem daarna direct contact op met je adviseur, die kan je vertellen op welke vergoeding je recht hebt en wat er nog geregeld moet worden.
  • Vuurwerkschade aan je auto?
    Vuurwerkschade aan je auto wordt alleen vergoed door je autoverzekering als dat is opgenomen in je polisvoorwaarden. Je WA-verzekering vergoed deze kosten niet, omdat dit alleen de schade dekt die je zelf toebrengt aan anderen met je voertuig.
    Is de schade met opzet aangebracht, bijvoorbeeld doordat iemand een rotje heeft afgestoken in je uitlaat? Dan valt de schade onder vandalisme, deze kosten worden vergoed door een allrisk verzekering.
    Weet je wie de dader is? Dan kan je hem of haar aansprakelijk stellen voor jouw geleden schade en de schade verhalen op de verzekering van deze persoon. Een adviseur kan je hierbij helpen.
  • Vuurwerkschade aan je huis?
    Je opstal- en/of woonverzekering dekt vuurwerkschade als door vuurwerk een brand is ontstaan. Schade door iets wat smelt, schroeit of ontploft is niet standaard verzekerd. Ook ruiten en ander glas dat door vuurwerk is beschadigd valt niet standaard in je opstalverzekering. Bekijk je voorwaarden om zeker te weten waarvoor jij bent verzekerd.
  • Vuurwerkschade in je huis of aan kleding?
    Door vuurwerk brand in je huis ontstaan? Dan kun je de schade verhalen op je inboedelverzekering. Ook schade aan bijvoorbeeld kleding kan op deze verzekering verhaald worden. Uitzondering op de regel: schade die ontstaan is door trillingen of verkeerd gebruik van vuurwerk is vaak weer niet verzekerd. Dit kun je nagaan in de voorwaarden.
  • Heb je zelf of heeft je kind schade veroorzaakt?
    Zelf schade veroorzaakt met vuurwerk? Dan kun je de schade meestal verhalen via je aansprakelijkheidsverzekering. Schade veroorzaakt door jouw kinderen (tot 18 jaar) kan in de meeste gevallen ook verhaald worden via je aansprakelijkheidsverzekering.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl. Wij zijn je graag van dienst!


Bronnen: Finfin van Adfiz