Winterstopkorting voor motorrijders

30 sep. 2020


Sneeuw, mist en kou zorgen ervoor dat de meeste motorrijders hun motor gedurende de wintermaanden in de stalling laten staan. Wat zij niet weten is dat ze mogelijk korting krijgen op hun premie wanneer zij het voertuig er pas in het voorjaar weer uit halen. Dit wordt de winterstopkorting genoemd. Hoe zit dat precies?

In de wintermaanden parkeren veel motorrijders hun motor in de schuur. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je bij je verzekeraar informeren of je korting krijgt op je maandelijkse premie. Steeds meer verzekeraars bieden motorrijders namelijk een zogenaamde winterstopkorting aan: gebruik je de motor in de winterperiode niet, dan krijg je korting op je premie. Vaak geldt dit voor de periode van 1 december tot 1 maart. De korting kan oplopen tot 15%.

Hoe werkt de winterstopkorting?
Dankzij de winterstopkorting kun je geld besparen. Voorwaarde is wel dat je deze periode niet de weg opgaat. Doe je dit toch en rijd je schade, dan is deze niet verzekerd. Schade die ontstaat door brand, storm of inbraak is in de meeste gevallen wel gedekt. Gebruik jij je motor deze winter niet, informeer dan bij jouw verzekeraar of zij een winterstopkorting aanbieden. Controleer wel altijd eerst de voorwaarden, zodat je zeker weet dat je motor nog steeds goed verzekerd is voor schade die kan ontstaan in de opslag.

Voertuig schorsen
Het is ook mogelijk om het voertuig te schorsen zolang hij in de stalling staat. Je hebt immers geen verzekeringsplicht als je geen gebruikmaakt van de openbare wegen. Maar let op: hier zitten wel enkele risico’s aan met mogelijk grote gevolgen.


Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl. Wij zijn je graag van dienst!


Bron: Finfin van Adfiz