Neushoorn

Neushoorn

"Wij zijn afhankelijk van ons gebouw, bedrijfsschade is daarom een belangrijke verzekering"

Vincent de Waal, zakelijk manager

Referentie lezen

Over Neushoorn

 • open vanaf oktober 2015
 • poppodium Leeuwarden
 • creatieve verzamelplek voor iedereen in de regio
"Froonacker Van de Witte is via onze Big Twenty nauw betrokken bij Neushoorn. Dat gaat verder dan een biertje drinken of concertje pakken"

Verzekeringspakket

 • gebouwen
 • inventaris
 • goederen
 • bedrijfsschade
 • bedrijfsaansprakelijkheid
 • bestuurdersaansprakelijkheid
 • personeel
 • ziekteverzuim
 • arbeidsongeschiktheid

Neushoorn

Neushoorn is de culturele hotspot in het centrum van Leeuwarden. Met twee podia, een gezellig café, oefen- en culturele productieruimtes en ruimtes voor workshops en onderwijs voor D’Drive, de praktijkafdeling van het Friesland College. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is hier 7 dagen per week voor jong en oud wat te beleven. Van concerten, cd presentaties, dance, festivals, congressen tot acts die je normaal niet snel op een podium ziet.

Neushoorn is er voor iedereen
"Ons programma is heel divers en laat zien waar Neushoorn voor staat," aldus Vincent de Waal, zakelijk manager. "Wij zijn er voor iedereen en dus kan er hier ontzettend veel. Aan dynamiek geen gebrek. Dagelijks lopen hier 300 à 400 studenten rond en jaarlijks programmeren wij zo'n 200 concerten en activiteiten. Van klein en onbekend tot de groten der aarde, zoals Kim Wilde. Neushoorn draait op 180 vrijwilligers en 30 à 40 stagiaires van MBO en HBO. Het vaste team van Neushoorn is klein. Dat past bij onze cultuur. Wij huren niet zo snel professionals in bij reguliere producties. Dit werkt perfect en is goedkoper. Zo maken wij met elkaar meer mogelijk."

Culturele aanwinst Leeuwarden
Al snel na de opening in het najaar van 2015 stond Neushoorn op de kaart. Dat komt door de niet direct voor de hand liggende naam. "Iedereen vond er wat van en zo waren wij snel bekend. Dat was precies onze bedoeling. De poptempel had elke naam kunnen krijgen, maar Neushoorn zorgde voor spektakel. Net als onze programmering dat doet. Wij hebben hier alle denkbare genres en dat resulteert in fantastische crossovers tussen het publiek. Zoals Elkse de Wal in de kleine zaal en op dezelfde avond op het grote podium een snoeiharde satanische metalband. Of een zwarte pieten discussie tegenover een optreden van het Noord Nederlands Orkest met Vivaldi. Wij begeven ons daarmee buiten de gebaande paden en verrassen bezoekers. Daarmee zijn wij een culturele aanwinst voor Leeuwarden."

Stilstand betekent omzetverlies
"Schade kan overal ontstaan. De vraag voor ons is, hoe snel je tent daarna weer up and running is. Ik heb het dan niet over een glas wijn over het tapijt, maar een brand die heeft gewoed in de zaal. Stilstand betekent veel omzetverlies. Daarom heeft Neushoorn zich naast brand ook verzekerd tegen bedrijfsschade. Froonacker Van de Witte kent als geen ander onze risico's. Of het nu gaat om brand, inbraak of arbeidsongeschiktheid van onze vaste werknemers. Regelmatig zitten wij met elkaar om tafel om te bekijken of wij ons goed hebben ingedekt tegen de financiële gevolgen. Daarnaast maakt Froonacker Van de Witte samen met 20 andere bedrijven deel uit van onze Big Twenty. Leden van deze netwerkclub treffen elkaar regelmatig en dat betekent meer dan een biertje drinken of concertje pakken. Met elkaar geven zij invulling aan deze magische plek. Dat maakt Froonacker Van de Witte nauw betrokken bij Neushoorn."