Sijperda Verhuur

Sijperda Verhuur

"In de verhuurmarkt is snelheid heel belangrijk. Daarom willen wij als het om verzekeren gaat een partij die net een stapje harder loopt."

André Buwalda, Financieel Manager, en Jacob Jan Klaver, Administratief medewerker (verzekeringen)

Referentie lezen

Over Sijperda Verhuur

 • sinds 1990 actief met verhuur van machines en gereedschap
 • snelle levering en een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment
 • vestigingen in heel Noord-Nederland
"Na 10 jaar van goede samenwerking kan ik zonder enige twijfel stellen dat Froonacker Van de Witte echt toegevoegde waarde heeft voor ons bedrijf"

Verzekeringspakket

 • gebouwen
 • inventaris
 • extra kosten
 • aansprakelijkheid
 • cyber
 • wagenpark
 • werkmaterieel
 • ziekteverzuim
 • WGA
 • pensioen

Sijperda Verhuur

Sijperda Verhuur heeft al 30 jaar machines en gereedschap in huis voor de echte bouwers. Van de professional op de bouwplaats tot de particulier, die thuis de handen uit de mouwen steekt. Materieel van topkwaliteit en direct leverbaar. Sijperda is een snelle groeier in de markt, door overnames, de opening van nieuwe vestigingen en het aanboren van nieuwe marktsegmenten.

Wat in 1990 is gestart vanuit IJlst door de toenmalig eigenaar Sijperda is uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland. André Buwalda: "Ik zit nu ruim 12,5 jaar bij Sijperda en heb het bedrijf elk jaar zien groeien. Wij hebben nu 11 verhuurvestigingen in het Noorden, inclusief Noord Holland. Werken met 170 mensen en hebben diverse specialismen. Als collega's onderling noemen wij elkaar 'sijperdianen'. Met z'n allen zijn wij elke dag vol enthousiasme bezig om net dat stukje extra service te leveren aan onze klanten. En dat zijn er inmiddels tienduizenden, want bijna iedereen huurt wel eens wat bij ons. Wat wij verhuren, moet morgen of overmorgen geleverd worden. Dat maakt de verhuurmarkt bijzonder hectisch en moeilijk te plannen. Maar wel heel uitdagend."

Sijperda online
Sijperda groeit als kool, maar zal altijd blijven zoeken naar nieuwe kansen, met als doel de klant verder te ontzorgen. Jacob Jan Klaver: "Onze online bestelmodule is daar een goed voorbeeld van. Deze dienst is in no time uitgegroeid. Vandaag de dag loopt al een groot deel van onze verhuur via de website. En de rek is er nog lang niet uit. Dat is eigenlijk best bijzonder voor de van oorsprong traditionele huurmarkt. Wij zien momenteel klanten massaal overstappen. Zij hebben direct de huurovereenkomst in de mail en weten waar ze aan toe zijn. Het 24 uur per dag via de website online kunnen reserveren en bestellen van gereedschappen en machines, inclusief het kunnen inzien van contracten en facturen, is uniek in onze branche."

Ontwikkelingen gaan hard
"Froonacker Van de Witte heeft 10 jaar geleden onze hele verzekeringsportefeuille overgenomen. Wij hebben behoefte aan een partij die weet hoe ons bedrijf in elkaar steekt, die met ons meedenkt en snel kan schakelen. Dat doet Froonacker Van de Witte erg goed," aldus André Buwalda. Het dagelijkse beheer van de verzekeringsportefeuille ligt bij Jacob Jan Klaver. "Sinds 2014 werk ik bij Sijperda en heb dagelijks contact met Froonacker Van de Witte, vooral met de schadeafdeling.

Wij verhuren duizenden artikelen, dus er gebeurt wel eens wat. Met elkaar zitten wij bovenop een snelle afhandeling van schades. Dat proces verloopt perfect. Zeker in het begin heb ik veel van Froonacker Van de Witte geleerd, ik heb zelfs een dag bij hun stage gelopen. Hierdoor heb ik mijzelf en Sijperda Verhuur op het gebied van verzekeringen verder kunnen professionaliseren." André vult aan: "De ontwikkelingen gaan hard, Froonacker Van de Witte groeit daarin met ons mee. Denk aan cybercrime, data, privacy en digitalisering. We houden elkaar scherp."