Steegenga Mode

Steegenga Mode

"Ik heb niet veel met verzekeringen, maar begin het nu zelfs leuk te vinden"

Siebe Steegenga, directeur

Referentie lezen

Over Steegenga Mode

 • opgericht in 1899
 • familiebedrijf
 • één van de grootste modewinkels van Friesland
"De digitale polismap is voor mij een uitkomst. Maar als ik iets wil weten, kan ik Froonacker Van de Witte ook altijd bellen"

Verzekeringspakket

 • gebouwen
 • inventaris
 • goederen
 • bedrijfsschade
 • bedrijfsaansprakelijkheid
 • verkeer
 • transport
 • personeel

Steegenga Mode

Steegenga mode Balk (Friesland) is een ‘pur sang’ familiebedrijf. De overgrootmoeder van Siebe begon aan iets groots toen zij in 1899 in Oudemirdum een manufacturenwinkel startte. Want van het één kwam het ander. Al snel volgde heren- en later damesmode. Hieruit groeide één van Frieslands meest inspirerende kledingzaken, met onder één dak van 1.200 m2 meer dan 100 merken en de laatste trends voor dames en heren.

De echte bakermat van Steegenga Mode ligt in het oude centrum van Balk. Daar opende de grootvader van Siebe in de jaren 30 van de vorige eeuw een herenkledingzaak op de huidige locatie aan de Van Swinderenstraat 2. De verbreding tot een modehuis voor jong en oud, mannen en vrouwen met diverse stijlen verliep geleidelijk. Siebe Steegenga: "Ik behoor tot de vierde generatie. Iedere tak voor mij had de behoefte aan expansie en heeft iets aan het bedrijf toegevoegd. Zo begon mijn moeder 25 jaar geleden met damesmode. Een gouden greep tot op de dag van vandaag, want dit is een perfecte aanvulling op het assortiment. Ik zet vooral in op efficiency en ons online verkoopkanaal. Mijn uitdaging is om het 24/7 shoppen volledig te integreren in de winkel."

Werk is de mooiste invulling van de tijd in je leven.
De vader en moeder van Siebe werken niet meer in de zaak. "Mijn vader is er net 3 jaar uit, maar verzorgde tot zijn 77e als geen ander de verkoop. Hij vond dit werk de mooiste invulling van de tijd in zijn leven. En dat geldt ook voor mij. Wij werken met 40 vaste krachten en met elkaar vinden wij het fantastisch om elke dag weer de verwachtingen van de klant te overtreffen. Dat kan in een heerlijk kopje koffie zitten, een goed advies, maar ook in het snel korter maken van een broek. Het is hier intiem, gezellig en wij willen dat de klant een leuke tijd heeft en graag terugkomt. Dat gebeurt ook, van heinde en verre, want de kans van slagen is bij ons heel groot."

Goed serviceniveau
"Ronald Friso van Froonacker Van de Witte heeft mij geleerd hoe ik naar mijn bedrijf moet kijken. Eigenlijk vind ik niks aan verzekeringen, maar op een gegeven moment vond ik de gesprekken met Ronald zelfs leuk. Want het ging over mijn bedrijf. Over hoe wij onze processen inrichten, welke risico's daar aan zitten en wat het beste bij Siebe Steegenga en zijn bedrijf past.

Voorheen was ik verzekerd bij de Rabobank. Het serviceniveau en het op maat helpen van de klant spreekt mij erg aan bij een zelfstandige club als Froonacker Van de Witte. Ook het snel afhandelen van aanvragen, polissen en schades in de volmacht biedt toegevoegde waarde. Sinds kort kan ik al mijn polissen digitaal bekijken en hoef ik niks meer op te bergen in mappen. Dat past bij mij. Trouwens als ik iets wil weten, kan ik Froonacker Van de Witte ook altijd bellen."